Destek

Ürünler, Garanti, ve Servislerimizle ilgili tüm bilgilere tek noktadan ulaşabilirsiniz.

Ürününüzü seçin

Bir ürün seçin, size en iyi çözümü bulalım.

Kullanım Kılavuzları

Tüm Altus ürünlerinin kullanıcı kılavuzlarına ulaşabilirsiniz.

Bize Yazın

Altus ürünleri ile ilgili her türlü soru, görüş ve önerileriniz için bize yazabilirsiniz.

Garanti Uygulamaları

Altus ürünlerinin garanti uygulamalarına ulaşabilirsiniz.

Register Banner

Bize Yazın

Altus ürünleri ile ilgili her türlü soru, görüş ve önerileriniz için bize yazabilirsiniz.

Popüler Sorular

Mikrop ve bakterilerin üremesini engellemek ve en iyi performansı almak için buzdolabınızı sık sık temizlemeniz gerekir. Kirli bir buzdolabı sadece sağlığınızı tehdit etmez, aynı zamanda daha çok enerji tüketir. buzdolabı kokusu da çoğunlukla temizlikle ilgilidir. Bu sorunların önüne geçmek için buzdolabınızın iç ve dış yüzeylerini, sökülebilir parçaları, kapı lastikleri ve kondenserini (gazı sıvı hale getiren yoğuşturucu) düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Kaza riskini ortadan kaldırmak ve gereksiz enerji tüketiminden kaçınmak için buzdolabınızı temizlerken fişini çekmeyi unutmayın.

Buzdolabınızın kullanım ömrünü uzatmak için yapabileceklerinizi öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

 

Buzdolabınızın uzun ömürlü olması için yerleştirildiği alana dikkat etmeniz gerekir. Buzdolabınızla duvarlar arasında bırakmanız gereken minimum 5 santimetrelik boşluk havalandırma açısından çok önemlidir. Buzdolabınız duvarlardan olduğu kadar kalorifer ya da fırın gibi ısı kaynaklarından uzağa, doğrudan güneş ışığı almayan bir yere yerleştirilmelidir.

 

Kondenser temizliği:

Kondenser, buzdolabınızın doğru ve verimli çalışması için önemli bir role sahip olan ısı atım işlemini gerçekleştirir. Sürekli hava akımı oluşturan bu parça, ortamdaki toz ve kirleri çekmeye yatkındır. Tozlu ya da kirli bir kondenser, çalışması sırasında ortaya çıkan ısının dışarı atılmasını engelleyerek buzdolabınızın soğutma performansının düşmesine ya da ısınmasına neden olabilir. Bu durumda buzdolabınız kendini soğutmak için daha fazla efor sarf eder ve kompresörü daha yüksek devirde çalıştırmak zorunda kalır. Bu durum bir süre sonra buzdolabınızın en pahalı parçalarından biri olan kompresöre zarar verebilir. Buzdolabınızın daha uzun ömürlü olması için kondenseri 6 ayda bir eldivenle temizlemeniz gerekir.

 

Kapı contalarının kontrolü ve bakımı:

Kapının kapalı kalmasını ve soğuk havanın dışarı çıkmasını önleyen kapı contalarını da sık sık kontrol etmeniz gerekir. Kapının tam kapanmamasına neden olan zarar görmüş kapı contaları buzdolabı iç sıcaklığının yükselmesine neden olur. Kompresör buzdolabı içerisindeki sıcaklığı düşürmek için gereksiz yere daha uzun ve yoğun çalışmak zorunda kalır. Bu durum soğutma performansını olumsuz etkileyip kompresörün ömrünü kısaltabilir. Kapı contalarını nemli bir bezle silmeniz gerekir. Kimyasal temizleyiciler kapı contalarının yapısına zarar verebileceğinden kullanmanız önerilmez.

 

Buzdolabınızın kapısında bir su veya buz pınarı olması, cihazınızın su filtreleri de olduğunu gösterir. Kirli bir su filtresi sizin kadar buzdolabınızın sağlığını da tehdit eder. Düzenli olarak bu filtreleri kontrol etmeniz ve ihtiyaç durumunda değiştirmeniz gerekir.

 

Düzenli temizlik buzdolabınızın ömrünü uzatacak en basit yöntemlerden biridir. Temiz bir buzdolabında dolap içi ısısını ayarlamak daha kolay olduğundan kompresör daha az yorulur. Ayrıca buzdolabınıza düzenli olarak bakım yaptırarak küçük arızaların daha büyük sorunlara yol açmadan düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. Son olarak, buzdolabınıza yetkili servisler dışında müdahale edilmemesi gerekir.

Çamaşır makinesindeki kötü kokuları önlemek için yapabileceklerinizi aşağıdaki adımları izleyerek öğrenebilirsiniz.

 

Deterjan ve yumuşatıcılar yüksek ısıda daha iyi çözülen kimyasallardır. Yıkama işlemini sürekli düşük ısılarda yapıyorsanız temizleyiciler tamamen çözülemiyor ve kalıntı bırakıyor olabilir. Deterjan ve yumuşatıcı haznesinde biriken kalıntılar zamanla küf ve bakteri oluşumuna neden olarak istenmeyen kokular yaratabilir. Deterjan kalıntılarını temizlemek için hazneyi yerinden çıkararak elinizde sıcak suyla yıkayın. Çamaşır makinenizi zaman zaman yüksek ısıda çalıştırarak kötü kokulara neden olan deterjan kalıntılarının oluşumunu engelleyebilirsiniz.

 

Çamaşır makinenizdeki nem de zamanla kötü koku oluşumuna neden olabilir. Yıkama işlemi bittikten sonra ıslak çamaşırlarınızı makinenin içinde uzun süre bekletmemeye özen gösterin. Ayrıca içi kuruyana kadar cihazınızın kapağını aralık bırakmak da koku oluşumunu engelleyecektir.

 

Kazan temizleme programı bulunan bir Arçelik çamaşır makinesi kullanıyorsanız, kullanım sıklığınıza göre 4 ya da 6 ayda bir bu özelliği kullanarak cihazınızı temizleyebilir ve koku oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Bulaşıklarınızdan arta kalan kirler zamanla makine içerisinde birikir ve tıkanmaya sebep olarak bulaşık makinenizin performansını düşürebilir. Bulaşıklarınızı makineye koymadan önce üzerlerindeki kirleri sıyırarak ağır kir ve kalıntılardan arındırmanız gerekir. Kir sensörlerine sahip makinelerde bulaşıklarınızı sudan geçirmeniz önerilmez. Bu önlem, kirlerin çamaşır makinesinin içinde birikmesini önleyecektir. Ayrıca bulaşık makinenizin iç kısmı ve filtresi başta olmak üzere yıkanabilir tüm parçaları düzenli olarak temizleyerek cihazınızdan daha iyi bir performans alabilirsiniz.

 

Deterjan tercihi ve makine içi bulaşık yerleşimi:

Deterjan tercihiniz de bulaşık makinenizin performansını doğrudan etkiler. Bulaşık makinesi için özel olarak üretilmiş deterjanlar dışındaki temizleyiciler cihazınızda performans kaybına ve arızalara neden olabilir. Sadece bulaşık makinelerinde kullanılmak üzere üretilmiş deterjan, parlatıcı ve tuz kullanmanız gerekir.

 

Bulaşık makinenizden daha iyi bir performans almak istiyorsanız bulaşıkların dizilimine de dikkat etmeniz gerekir. Bulaşıklarınızın arasında sağlıklı bir hava ve su dolaşımına yetecek kadar boşluk bırakmanız gerekir. Ayrıca düzenli bakım yaptırarak küçük arızaların daha büyük sorunlara dönüşmesini engelleyebilir ve makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.

Çok parçalı; ipleri, fermuarları ve düğmeleri olan çamaşırlar kurutma makinesi tamburunda hareket ederken birbirine dolanıp bazı bölgelerin istenilen düzeyde kurumasına engel olabilir. Bu nedenle çamaşırlarınızı kurutma makinesine atarken iplerini bağlamanız, fermuarlarını çekmeniz, kopça ve düğmelerini iliklemeniz ve terslerini çevirmeniz önerilir.

Giysiler makinede rahatlıkla dönebilmek için belirli bir alana ihtiyaç duyar. Kurutma makinenizin kapasitesinden fazla doldurulması bu alanı kısıtlar. Bu da motorun daha fazla çalışmasına ve uzun süreçte yıpranmasına neden olur. Aynı zamanda program süreleri uzarken enerji tüketimi de artar. Seçilen programa göre doğru miktarda çamaşır yükleyerek kurutma makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.

 

Kurutma makinenizi düzenli temizlemeniz ve havalandırmanız da son derece önemlidir. Makinenin bulunduğu oda havalandırılmalı, ortamdaki tozlar sık sık temizlenmelidir. Kurutma makinesi temizliği hakkında detaylı bilgi için lif filtresi, kapak lastiği ve filtre çekmecesi temizliğiyle ilgili sorularımıza göz atabilirsiniz.

 

Hava dolaşımı ve yerleşim:

Kurutma makinenizin yerleşiminin de ömrü üzerinde etkisi vardır. Kurutma makineleri sağlıklı çalışabilmek için hava dolaşımına ihtiyaç duyar. Bu nedenle kurutma makinenizi dolap içine ya da banyo dolaplarına bitişik şekilde yerleştirmemeniz gerekir. Makineyle dolaplar arasında en az 1 cm boşluk bırakmanız; makinenizi iyi havalandırılan, tozsuz ve 5 °C ile 35 °C arası sıcaklığa sahip bir ortamda kullanmanız önerilir.

 

Ayrıca bir yetkili servise düzenli bakım yaptırmak ve küçük arızaları büyümeden onarmak kurutma makinenizin performansını uzun yıllar korumasına yardımcı olur.

general-cta-image

Senin için buradayız!

İster ürün tavsiyesine ihtiyacınız olsun, ister aksesuar satın almaya gittiniz veya sadece geri bildirimde bulunmak isteyin - biz sizin için buradayız.

0850 210 0 888 7/24 Çağrı Destek Merkezi

Whatsapp Destek Hattı

0544 444 0 888