Whatsapp Destek Hattı
0544 444 0 888
Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Yardım Merkezi
Çok parçalı; ipleri, fermuarları ve düğmeleri olan çamaşırlar kurutma makinesi tamburunda hareket ederken birbirine dolanıp bazı bölgelerin istenilen düzeyde kurumasına engel olabilir. Bu nedenle çamaşırlarınızı kurutma makinesine atarken iplerini bağlamanız, fermuarlarını çekmeniz, kopça ve düğmelerini iliklemeniz ve terslerini çevirmeniz önerilir.
Kurutma makinelerinin daha güvenli ve verimli çalışabilmesi için sık sık temizlenmeleri gerekir. Temizliği ihmal edilen bir kurutma makinesi çamaşırlarınızı daha uzun sürede kurutur, daha çok enerji harcar ve hatta yangın tehlikesi oluşturabilir.
Kurutma makinenizin lif ya da hav filtresinin ve kapak lastiğinin her kurutmadan sonra temizlenmesi gerekir. Su tankı da her kurutmadan sonra boşaltılmalıdır. Bazı kurutma makinelerindeki filtre çekmecesi her üç kurutma işleminden sonra; yine bazı kurutma makinelerinde bulunan kondenser en geç ayda 1 kez temizliğe ihtiyaç duyar. Bazı kurutma makinelerinde filtre temizliği gerektiğini gösteren uyarı ışıkları bulunur.
Ortamdaki tozlar ve kumaş tüyleri kurutma makinelerinin altında, arkasında, havalandırma deliklerinin ve borularının etrafında birikebilir. Sürekli temiz hava dolaşımına ihtiyaç duyan makineniz için bu duruma dikkat etmeniz gerekir.
Kurutma makinesinde sadece bakım etiketinde “kurutma makinesinde kurutulabilir” ibaresi olan çamaşırları, uygun programları seçerek kurutmanız gerekir. Narin, nakış işli, yünlü, ipekli, hassas ve değerli kumaşlardan üretilmiş giysiler, hava geçirmeyen çamaşırlar ve tül perdeler kurutma makinesinde kurutulmaya uygun değildir.
Giysiler makinede rahatlıkla dönebilmek için belirli bir alana ihtiyaç duyar. Kurutma makinenizin kapasitesinden fazla doldurulması bu alanı kısıtlar. Bu da motorun daha fazla çalışmasına ve uzun süreçte yıpranmasına neden olur. Aynı zamanda program süreleri uzarken enerji tüketimi de artar. Seçilen programa göre doğru miktarda çamaşır yükleyerek kurutma makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Kurutma makinenizi düzenli temizlemeniz ve havalandırmanız da son derece önemlidir. Makinenin bulunduğu oda havalandırılmalı, ortamdaki tozlar sık sık temizlenmelidir. Kurutma makinesi temizliği hakkında detaylı bilgi için lif filtresi, kapak lastiği ve filtre çekmecesi temizliğiyle ilgili sorularımıza göz atabilirsiniz.
Hava dolaşımı ve yerleşim:
Kurutma makinenizin yerleşiminin de ömrü üzerinde etkisi vardır. Kurutma makineleri sağlıklı çalışabilmek için hava dolaşımına ihtiyaç duyar. Bu nedenle kurutma makinenizi dolap içine ya da banyo dolaplarına bitişik şekilde yerleştirmemeniz gerekir. Makineyle dolaplar arasında en az 1 cm boşluk bırakmanız; makinenizi iyi havalandırılan, tozsuz ve 5 °C ile 35 °C arası sıcaklığa sahip bir ortamda kullanmanız önerilir.
Ayrıca bir yetkili servise düzenli bakım yaptırmak ve küçük arızaları büyümeden onarmak kurutma makinenizin performansını uzun yıllar korumasına yardımcı olur.
İster ürün tavsiyesine ihtiyacınız olsun, ister servis araması yapın veya sadece geri bildirimde bulunmak isteyin - biz sizin için buradayız.
0850 210 0 888 7/24 Çağrı Destek Merkezi0544 444 0 888