Malzemeler:
10 dilim kaşar ya da mozerella peynir (2 parmak kalınlığında kesilmiş)
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
Sos için;
Yoğurt sos malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı nane
2 dal fesleğen
Tarif:
Dilimlenmiş peynirleri sırasıyla una, yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Ardından tekrar yumurta ve galeta una bulayın. Bu işlemi tüm peynirlere yaptıktan sonra Altus Ecofryer haznesine dizin ve 200 derecede 6-8 dakika kızartın. Afiyet olsun! Sos için tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurt dip sosunuz hazır. Çıtır peynir ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!